The Interior of Candor TechSpace Displays the Human Spirit And Colors Of Life | Genesis

Candor TechSpace Office | Genesis

Candor TechSpace appointed Genesis to design an Office cum Customer Experience Centre, as a part of its 24.8-acre SEZ facility at Sector-48 Tikri, Gurugram. The design focuses on the use of the latest advances in materials to bring to life an open groove breathable façade. Check out the enticing interiors of SEZ office at SURFACES REPORTER(SR):

Spread over an area of 40000 square feet, this avant-garde Candor TechSpace office and Customer Experience Centre building stood out yet blended into the existing functional infrastructure of the SEZ. While designing building, the firm envisioned a remarkable porch to accommodate two different office entrances.  Candor Tech space’s core philosophy ‘Add life to your days’ was the guiding light for the architecture firm and all their internal brainstorming discussions were revolved around creating a state-of-the-art space to showcase Candor TechSpace’s innovation.

Façade Design in Sync with Mechanical Services

Genesis- SEZ office-Common Façade Systems and Materials

The façade at all the levels is designed to provide a high degree of transparency into the lobby and common areas. The floor façade system is double glazed and designed to achieve stringent heat transmission and acoustic performance. The façade design is in sync with the mechanical services to optimize all of the following, while meeting the design intent and architectural integrity.

  • Solar performance
  • Acoustic performance
  • Day light penetration
  • Access to views of landscaped areas
  • Passive glare control

The design focused on the use of the latest advances in materials to bring to life an open groove breathable façade. Ceramic panels (3m x 1m), high efficiency glass have been put to effective use, accentuated with aluminum ‘jaali work’ railings in balconies. The end result – the independent building is singular yet blends into the whole complex.

Genesis- SEZ office

The 40000 sft interiors incorporate artwork and artefacts showcasing the human spirit and colors of life, it embraces everyone with same warmth that the Candor TechSpace hosts its tenant community (achieved using softer tones and hues).

SEZ office

A Sense of Class with Comfort

Genesis- SEZ office

A whole floor is dedicated to hosting customers and houses the Experience Centre for Candor Techspace facilities in the complex. Models and audio visual content on LED screens showcase the facilities to the  visitors. The meeting rooms are designed for varying capacity (4 to 24) to facilitate a meaningful dialogue. Accentuated light fixtures in each of the conference rooms give the ambience a feel of class with comfort. The conference rooms are equipped with state of the art Video conference facility & motorized blinds to allow the conference room users to seamlessly adjust the light conditions.

Genesis- SEZ office

The second floor is designed to house the offices of the Sr. management team. Each office has a distinct style and artwork that expresses the personality of it occupant, to ensure that the workspace ‘adds life to their days’. The accentuated lights bring to life all of it and aids the occupant to have a positive and stimulating work environment.

Genesis- SEZ office

The 3rd and 4th floor house work station areas for Candor TechSpace team that serves the needs of existing & new customers. Ample collaboration spaces have been injected through the workspace to allow for brainstorming and discussions as the team goes about addressing the customer objectives.

Genesis- SEZ office

The whole area is filled with various planters and decals to create a colorful yet softer space aimed to help the occupants spend their daily work lives in a calm environment that aids productivity. Dedicated reprographic areas on both floors allow for quick easier access further enhancing productivity.

SEZ office

Rejuvenating Surroundings

Genesis- SEZ office

A 70-seat office cafeteria has been designed with latest catering infrastructure and ambience of a restaurant to help the team relax and enjoy their meals and snacks. The design has incorporated the use of colorful furniture and aesthetic art to help the Candor TechSpace team regroup and re-energize with their cafeteria visit.   

Genesis- SEZ office

The building adheres to the design principles of inclusion and is friendly towards differently abled across all of its work areas. Easy access with automatic doors and dedicated toilet facilities are provided on each floor.

Genesis- SEZ office

While addressing the comfort and utility aspects, the design has ensured highest standards of safety and efficiency in use of resources. It is equipped to address any fire emergencies and allow for safe evacuation of the building occupants.

To ensure effective & efficient use of lighting resources and electricity, sensors have been incorporated in various zones. Also, a hot and cold HVAC system controlled by an intelligent system has been integrated, to allow the occupants to control the temperature levels as per their individual comfort.  

More Images

SEZ office

SEZ office

 

 

SEZ office

About SEZ Office

Candor TechSpace owns multiple SEZ properties designed for multi tenant occupation by IT/ITES companies. Candor TechSpace’s stated core business philosophy is to ‘Add life to your days’, focused on helping their tenant companies (its employees and leadership) realize their full potential in a stimulating environment. The SEZ has an existing functional campus comprising of 10 high rise buildings including a food court and an amenities block. The proposed independent five storey (B+G+4) structure, also has an additional objective of providing Estate office space for the SEZ facility.  
 

Keep reading SURFACES REPORTER for more such articles and stories.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram 

Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

You may also like to read about:

42mm Creates Multiple Yet Controlled Meeting Environments - New Office Space

Swedish Furniture Giant IKEA Opens A Global Office In Bengaluru

Double Curved Insulated Glass Will Clad the ‘2 Murray Road’ Office Tower in Hong Kong | ZHA Reveals Design

×
×

Post Your Comment


"Content that powers your Business. News that keeps you informed."

Surfaces Reporter is one of India's leading media in Print & Digital Telecast for News on Interiors & Architecture Projects, Products, Building Materials, and the Business of Design! Since 2011, it serves as a referral for designers & architects to know about inspiring projects and source new products. If you have a Product or Project worth publishing in Surfaces Reporter, please email us hello@surfacesreporter.com or you can also submit your project online.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram | Subscribe to our magazine | Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

This Futuristic School in Gurugram Allows Maximum Movability & Openness For Enhanced Learning Experiences | VGA

Stepping away from the monotonous approach of boxed classrooms, Vijay Gupta Architects (VGA) has envisaged and designed Vedanya School in Sector 48, Gurugram, to maximize movability and openness through curvilinear spaces, double-height volumes and vertical and horizontal interconnections.

Read more

The Versatility Of Veneers Can Be Seen In This Experience Centre & Office Designed For A Veneer Brand | Gurugram | LTDF

The firm carefully planned spaces to showcase the versatility of veneers right from the entry and create an ideal setting for buyers to plug in, play and make choices from the vast pool of custom-made veneers for all applications.

Read more

Cups and Plates Give An Artistic Touch To LA Opala Corporate Office | Kolkata | A Square Designs

Ajay Arya, Founding Principal, A Square Designs, has envisioned and designed aesthetically pleasing and artistic interiors for the corporate office of La Opala.

Read more

This Mumbai Home Is A Visual Delight in Neutral Minimalist Decor, Epitomizing Laid-Back Luxury | Limehouse Design Studio

The overall design was conceptualised, keeping the clients requirements of an evergreen yet modern design while offering a comforting and lively ambience.

Read more


This is alt