The Blend of Red Bricks and Steel Flooring System Gives An Exotic and Stylish Appeal To Co Dam Vegetarian Restaurant in Vietnam | Le house

The Blend of Red Bricks and Steel Flooring System Gives An Exotic and Stylish Appeal To Co Dam Vegetarian Restaurant in Vietnam | Le house

Designed by Vietnam-based design firm Le House, this beautiful renovation project of the mysterious Champa temple features the elegant use of red bricks and a steel flooring system. “It is quite not easy to renovate a mysterious space because of a part of the French style flooring and besides that, to increase for the more usable area, we suggested to have an impact on the steel flooring system of the existing architecture. The removal will not be approved by the host, so "cut and match" is the best solution that brings perfection to the designer and the homeowner,” said the firm. Named Co Dam Vegetarian Restaurant, the project is located at 68 Tran Hung Dao in the capital city of Vietnam. The design team at Le House has shared more information about this warm and delightful project with SURFACES REPORTER (SR). Take a look:

Also Read: This Lakeside Restaurant Features Vo Trong Nghia Architects' Tallest Bamboo Structure To Date | Vietnam

co-dam-vegetarian-restaurant-le-houseWe are connected through the spirit of Buddhism by the breath of people who are always in a pensive feeling about "beauty". 

Red Brick Brings Simplicity 

The simplicity comes from red brick that is the main material, creates the arches of the temple and they lead the visitor to the "Heaven" of the mysterious Champa culture that seems a Holy Land of people - a place that has kept secret things infinitely for hundreds of years.

co-dam-vegetarian-restaurant-le-house Further, the combination of terracotta and stainless steel flooring gives a distinctive look to the structure.

co-dam-vegetarian-restaurant-le-house

Graceful and Welcoming Entrance

The gate is simulated as the entrance of Champa temple is made using bricks by doing meticulous calculation.

co-dam-vegetarian-restaurant-le-houseThe image on the door is drawn by an artist that always stays closed and brings curiosity to customers until you are really excited to open the door, step into, and want to drown deep into the interesting things. 

Also Read: A Lotus-Inspired Suspended Coffee Bar and Restaurant in Vietnam | Da Lat | VHA Architects

Tone-Down Lighting and Ancient Design Patterns

The firm kept the lighting as dark as possible. The tone-down lighting makes a perfect sense that is simulated as a temple.

co-dam-vegetarian-restaurant-le-houseThe restaurant gets light from candles. Further, all earthenware used in the space contains ancient patterns and the reliefs are made by artisans who are still residing in Ninh Thuan and are being a strong witness for the land of Champa, where a long-standing culture is still realistic. 

co-dam-vegetarian-restaurant-le-houseThe entire project is not only wonderful but also conceals itself under the shadow of trees for being noticeable.

Project Details

Project Name: Co Dam Vegetarian Restaurant
Architecture Firm: Le House
Firm Location: 129/6 Nguyen Tri Phuong, Ward 8, District 5, Ho Chi Minh city, Viet Nam
Gross Built Area: 680.0 m2
Project location: 68 Tran Hung Dao, Ha Noi, Viet Nam
Lead Architects: Le Hung Trong
Lead Architects e-mail: tronglee.com@gmail.com
Photo credits: Trieu Chien           

Additional Credits

Design Team: Arch. Le Hung Trong, Tran Nhat Phi,
Clients: Co Dam -vegetarian restaurant
Engineering: Vo Van Ly
Info and Image Courtesy: Le House

Keep reading SURFACES REPORTER for more such articles and stories.

Join us in SOCIAL MEDIA to stay updated

SR FACEBOOK | SR LINKEDIN | SR INSTAGRAM | SR YOUTUBE

Further, Subscribe to our magazine Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Also, check out Surfaces Reporter’s encouraging, exciting and educational WEBINARS here.

You may also like to read about:

Ahmedabad-Based Architecture Firm Designed A Restaurant From Clay, Jute, and Other Organic Materials

Studio Lotus Designs A Distinctive Brick Facade Inspired by Ikat Patterns For Krushi Bhawan in Odisha | An Epitome of Sustainability

And more…

×
×

Post Your Comment


"Content that powers your Business. News that keeps you informed."

Surfaces Reporter is one of India's leading media in Print & Digital Telecast for News on Interiors & Architecture Projects, Products, Building Materials, and the Business of Design! Since 2011, it serves as a referral for designers & architects to know about inspiring projects and source new products. If you have a Product or Project worth publishing in Surfaces Reporter, please email us hello@surfacesreporter.com or you can also submit your project online.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram | Subscribe to our magazine | Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Wavy Red Bricks Cover The Facade of This Commercial Building in South Korea | JYA-rchitects

Korean Architecture Firm JYA-rchitects has recently finished the construction of ‘Wave’, a commercial building with a rippling red brick façade in Seongsu-dong, Seoul, South Korea.

Read more

Luxury Boutique Facade Composed of 3D Printed Ceramic Tiles and Red Bricks - Produced in House at the Architecture Firm

According to the studio, The four and a half metre high plinth consists of three columns and an architrave. The shopping window is pushed back, creating a deep reveal. At street level, the facade is cladded in large 3d-ceramic-printed tiles

Read more

An Innovative Sustainable House That Allows People To Live Amidst 1 Million Bees | Studio Metrocubo | Italy

Designed by Italian artist Davide Tagliabue – metrocubo in art, this buzz-worthy hive is specially designed to enable people to experience bee-therapy in the most authentic and natural way.’

Read more

This Sustainable House in Vietnam Breathes Through 8 Revolving Wooden Doors on Its Facade | H House | AD9 architects

The most striking feature of the house is its unique facade wrapped in eight revolving wooden (open-close) doors, which creates an illusion of the house breathing and changing.

Read more


This is alt