A Series of Six Concrete Open Book Shape Pavilions Connected to Create A Zig Zag Office in Vietnam | Vo Trong Nghia Architects

A Series of Six Concrete Open Book Shape Pavilions Connected to Create A Zig Zag Office in Vietnam | Vo Trong Nghia Architects

For the largest Vietnamese telecommunications group Viettel, the architectural practice Vo Trong Nghia Architects has connected six open-book shape concrete pavilions in a zigzag formation to build office spaces. The new complex is located 20 miles from Hanoi in the Thöch Thöt district and is situated just at the edge of the Viettel Academy Educational Centre, which Nghia Architects also designed. The unusual V-shaped façade of the buildings echoes a strong, impressive visual aesthetic while also cutting out harsh sunlight. Read more details about the project below at SURFACES REPORTER (SR): 

 

Also Read: Cube: Worlds First Carbon Concrete Building | TU Dresden University Campus | Germany

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporter

Ho-Chi Minh City-based Vo Trong Nghia Architects have connected these six triangular concrete pavilions into a zigzag form.

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporter

They created the structures like the high wall that faces the nearby city and the southern sun but open out with plant-filled roof terraces to a nearby lake and lush green area to the north. The complex contains facilities to give training to the newly employed engineers. 

A Retreat From The Cities

The project offers a serene atmosphere to the employees amidst the natural landscape away from the hustle and bustle of cities.

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporterIt provides an excellent space for "boot camps" and off-site meetings in the lush green surroundings. 

Ample of Natural Lighting

The sheltered inner courtyards of the buildings are brightened up by daylighting or external terraces facing north and covered by trees. The concrete walls of the building contain small square openings that allow some direct sunlight to enter the structure on the garden terraces. The cuts on the south-facing walls allow a controlled amount of light to seep in the roof gardens and the double-height lobby of the central building. 

Also Read: Thin, Blade-Like Concrete Fins Covers the Façade of Kannai Blade Residence | Key Operation | Japan

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporter

Interior Connects With Exterior

To connect interiors and exterior, the firm created gaps between the concrete walls to allow access to glazed meeting rooms through these gaps. 

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporter

The tall concrete slabs are linked together by a single-storey office block. The low-level office block lies at the bottom of the high concrete walls interconnecting each unique pavilion and leading to the gardens above.

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporterThis low block sees a walkway to the south shaded by concrete pillars. The northern side has meeting rooms offering panoramic views of the lake with full-height glazing. Also, the vast meeting tables in the room imitates the shape of the structure itself. 

vo-trong-nghia-architects-viettel-office-surfaces-reporter

The stairs provide access to the different levels of terraces, the highest being the one overlooking the lake.

Project Details

Project Name: Viettel Offsite Studio
Architect firm: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects)
Principal architect: Vo Trong Nghia
Design team: Marek Obtulovic, Nguyen Van Thu
Supervision: Nguyen Hoang Son, Doan Huu Chinh
Client: Viettel Corporation
Contractor: Delta Corp
Photo Courtesy: Vo Trong Nghia Architects / Hiroyuki Oki
Source: https://www.vtnarchitects.net/

Keep reading SURFACES REPORTER for more such articles and stories.

Join us in SOCIAL MEDIA to stay updated

SR FACEBOOK | SR LINKEDIN | SR INSTAGRAM | SR YOUTUBE

Further, Subscribe to our magazine Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Also, check out Surfaces Reporter’s encouraging, exciting and educational WEBINARS here.

You may also like to read about:

The Silkworm Sanctuary by Lamz Arquitectura presents a Gridded Facade Of Concrete And Glass | Mexico

Studio Ardete Creates Melting Concrete Building in Mohali | Punjab | Meltcrete

The Sunken KHI house & Art Space by Lassa Architects Features Rippling Concrete Facade | Greece

And more…

×
×

Post Your Comment


"Content that powers your Business. News that keeps you informed."

Surfaces Reporter is one of India's leading media in Print & Digital Telecast for News on Interiors & Architecture Projects, Products, Building Materials, and the Business of Design! Since 2011, it serves as a referral for designers & architects to know about inspiring projects and source new products. If you have a Product or Project worth publishing in Surfaces Reporter, please email us hello@surfacesreporter.com or you can also submit your project online.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram | Subscribe to our magazine | Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Gridded Concrete Walls Mirror Traditional Islamic Mashrabiya Screens at Latest US Embassy in Ankara | Ennead Architects | Turkey

The US Embassy in Ankara, with its 3.6-hectare sprawl, is the work of New York-based Ennead Architects and features a chancery, a security guard residence and community amenities

Read more

42000 Pieces of Bamboo Complete This Intricate Welcome Center in Vietnam | Vo Trong Nghia Architects

This intricate Welcome center on the Vietnamese island of Phu Quoc is one such outstanding architectural building by the firm that boasts the use of 42,000 pieces of bamboo.

Read more

This Lakeside Restaurant Features Vo Trong Nghia Architectss Tallest  Bamboo Structure To Date | Vietnam

Completed almost entirely in bamboo, Vedana Restaurant is the tallest structure yet from the Vietnamese design studio- Vo Trong Nghia Architects. Earlier, the firm created a spiraling bamboo roof for a cafe in Vinh. The resort measures an 18 meters wide and 16 meters tall bamboo dome.

Read more

Perforated Concrete Walls Wraps the Woolis House Courtyard by Arkham Projects in Mexico

Covering a total area of 452 square meters, Woolis house in Mérida, Mexico features a central cylindrical courtyard that is surrounded by perforated walls allowing the interplay of light and shadow inside the structure.

Read more


This is alt